Saopštenje o novonastaloj situaciji oko ÖSD certifikata

Cijenjeni klijenti, poštovani kandidati koji ste na bilo koji način vezani za Centar Dialog.

Molimo Vas da sva pitanja  vezana za novonastalu situaciju oko ÖSD certifikata uputite nama. Mi smo tu za Vas! Ne nasjedajte na deziformacije i neistine po kojekakvim društvenim mrežama (Facebook grupama). Žao nam je da pojedini članovi i posjetitelji nekih grupa, koji nemaju veze sa polaganjem ispita iz njemačkog jezika, umjesto da savjetom i provjerenom informacijom pomognu onima koji traže savjet, daju neistine i neprovjerene informacije i na taj način još više unose nemir.

Zato, ukoliko još imate pitanja, slobodno nam se javite.

Vaš Dialog

You may also like...

3 Responses

 1. Alex says:

  Poz !! Gospodo na stranici njemacke ambasade stoji da certifikat ösd od 1.6 .2019 vise ne vazi … A ja imam vas certifikat vec 3 godine i sad cekam iduci mjesec termin u sarajevu , sad vi meni recite hoce li oni meni priznati to ili ja sad moram ici ponovo na polaganje ispita u drugoj agenciji ??

 2. Irena says:

  Poštovani, pohađam vaš kurs i trenutno sam B1 nivo. Zanima me informacija oko novonastale situacije za vaš certifikat,hoće li i dalje biti priznat u Njemačkoj?
  Lijep pozdrav,
  Irena

 3. Dario says:

  Zdravo,mozete mi reci da li jos vas certifikat vrijedi za spajanje porodice u Austriji.Moze li se prijaviti za 06.04.u BL?
  Za koliko se dobije certifikat?Koliko košta?
  I gde se odradjuju ispiti u BL?Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *